Slider

Tuesday, 9 December 2014

Rahsia Awet Muda

Assalamualaikum,

Rahsia Awet Muda? Kena sentiasa senyum, like me! Senyumkan satu amalan yang mulia. Hihihihi betulkan apa yang saya cakap. Tetapi, takkan le kita nak senyum 24hrs? Mahu orang kata kita gila.

Rahsia sebenar-benar nyer awet muda? Sudah tentu supplement daripada Shaklee, iaitu Sustained Release Vita-C

Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secra perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 hingga ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan ke dalam aliran darah tubuh badan kita mengikut masa yang tertentu. Bersifat larut di dalam air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.
Badan kita kehilangan Vitamin C dalam setiap kegiatan harian yang kita lakukan. Vitamin C dapat membantu anda dalam penambahan berterusan didalam tubuh badan anda. Vitamin C mempunyai kebaikan untuk Badan, Kulit dan Rambut.


Kebaikan Vitamin C untuk Badan
  • Imunisasi / Daya Tahan Badan : Melindungi dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang & gigi. Dapat membina kologen didalam tubuh badan. Membantu cepat baik luka, melindungi kulit dari dirosakkan oleh radikal bebas & gelombang ultra ungu.
  • Anti-Oksida : Berkesan dalam melindungi badan dari radikal bebas yang memberikan kesan tekanan oksidatif atau "sel karat". Ia boleh menyebabkan kesan kesihatan yang tidak baik seperti atherosclerosis yang boleh menyebabkan sakit jantung & strok.
  • Merendahkan Tekanan Darah Tinggi.
  • Memastikan Saluran Darah Mengembang Dengan Baik.
  • Membantu Mengurangkan Kadar Plumbum dalam Darah Secara Mendadak yang boleh mengakibatkan masalah pembesaran terutama di kalangan kanak-kanak. Dan ia boleh menyebabkan masalah pembelajaran, IQ lemah dan tumbesaran terbantut di kalangan kana-kanak.
  • Untuk Lansing : Membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yang ideal. Vitamin C dapat merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk kurangkan berat badan.
  • Mengatasi Tekanan dengan Mengawal Paras Tekanan, Hormon & Kortisol yang tinggi.
  • Melindungi Sel dari Kemusnahan DNA dan Mutasi seterusnya Mengelak dari barah untuk jangka masa panjang. Meningkatkan fungsi imunisasi badan & mengelakkan sel barah tertentu terbentuk dalam badan.
  • Vitamin C menghalang terkena sakit jantung, mengawal paras gula dan mengurangkan risiko diabetes. Mengelakan terkena serangan asma.
Kebaikan Vitamin C untuk Kulit
  • Melindungi Kulit dari radikal bebas yang tehasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari. Anti-Oksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu. Mengurangkan kesan Sun Burn yang boleh menyebabkan barah kulit.
  • Menghasilkan kolagen : Kolagen berfungsi melebabkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
  • Mengagantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.
  • Melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang boleh menyebabkan tumor, perubahan warna kulit & beberapa jenis barah kulit. Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat & tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda & kulit lebih lembut!
Kebaikan Vitamin C untuk Rambut
  • Kekurangan Vitamin C didalam badan boleh menyebabkan rambut kering & bercabang. Radikal bebas boleh merosakkan rambut dengan menyebabkan ia nipis dan rapuh. Pengambilan jumlah Vitamin C yang banyak akan membantu rambut menjadi sihat, kuat & lebat.
  • Membantu melawan bakteria atas kulit kepala.
  • Vitamin C penting untuk mengurangkan rambut gugur.
  • Vitamin C membantu meningkatkan aliran darah dan menguatkan kapilari bagi menghasilakn rambut yang kuat & lebat.
  • Jumlah Vitamin C yang mengcukupi didalam tubuh badan boleh mengelakkan alopecia & masalah botak bagi lelaki.

Testimoni dari pengguna Sustained Release Vita-C







Jeles tak tengok kulit mereka cerah & gebu. Jeleskan...kan...Ana setiap pagi after breakfast memang tidak akan miss untuk mengambil Sustained Release Vita-C

Lupa pulak ana nak sharekan dekat snie, uolls bukan saje boleh mendapat kahsiat Sustained Release Vita-C daripada pemakanan sahaja TETAPI uolls jugak boleh jadikan sebagai masker!! Hebat bukan...tidak rugi rasa nyer dengan membeli produk daripada Shaklee nie, 2 in 1 lagi tu...




Ada 1 lagi Rahsia ana nak bagitahu uolls semua....Sekarang Shaklee buat promotion untuk Sustained Release Vita-C BUY 6 FREE 1 uolls!!! Dan yang lagi best dapat keahlian percuma. Kalau beli 2 can get 5% diskaun lagi tu. Siapa yang nak nampak Cantik? Cerah? dan Gebu? Hubungi ana dengan segera.

Shazana Binti Rosli
014-9279481

Boleh call/whatsapp/sms


Dapatkan Vitamin C Shaklee Anda Hari Ini....

Sunday, 7 December 2014

Happy Belated Bithday To Me

Assalamualaikum...

Jumaat yang lepas 05 December 2014 genap umur cik puan shazana binti rosli 31 tahun.

Syukur Alhamdulillah tidak terhingga kerana masih berpeluang untuk bernafas dimuka bumi mu ya allah. Terima kasih pada mak & ayah yang melahirkan along, & masih menjaga along sehingga ke hari ini dengan muhammad adam iman sekali. Ye la, saya dah masuk 5 tahun menjadi ibu tunggal. So saya masih dibawah jagaan mak & ayah saya lagi.

Hari jumaat lepas, anak bujang saya, belikan kek cokelat. Thanks iman. 



Adik kata tulisan tu iman prepare dulu kat umah. Selalat pun selalat la iman, Janji ibu faham. Sayang iman, terharu ibu dibuat nyer. Kejap jerk masa berlalu, rasa baru semalam ibu lahirkan awak. Sekarang ank ibu dah besar. U always be my baby boo Muhammad Adam Iman.

Thanks jugak pada adik kita, ecah, sebab blanje k.long makan pizza. Then esok nyer pulak 06 December 2014 birthday opis mate pulak. Besday dak kepeng, aizratul ain.

So ada orang wat surprise le konon beli kek untuk kami


Thanks mek zira & netty mok mok


2 mak budak gila sambut besday!!

Kek tiramisu lagi tu...Memang sedap giler! Tinggal suku jerk kek tu. Tak lama lepas tu dak arip staff pangsapuri anggun bawa jugak kek untuk kami...Thanks arip! 



Thanks pada yang wish, pada yang bagi hadiah. Mekasih sangat...sangat...sangat

Semoga panjang umur, murah rezeki & dapat lalui hari-hari dengan orang2 yang tersayang. Semoga  segala urusan saya dan dia dipermudahkan, berjalan dengan lancar & diredhai oleh Allah s.w.t.  Aamiin.....

Wednesday, 26 November 2014

Selsema

Assalamualaikum,

Hari ini tak berapa nak sihat. Tekak sakit, badan rasa panas & yang paling tak suka, selsema! Hidung sumbat :(


Gambar dari Googgle

Sekarang nie cuacakan tidak menentu, ditambahkan pula ngan jerebu. Kalau dah sesorang kena selsema, pasti akan berjangkit dengan orang lain. Tidak kira la dirumah or pejabat. Hope korang semua sihat sentiasa.

Jika ada yang tidak sihat like Aja, silalah jaga kesihatan ok. Banyakkan minum air kosong. Aja amalkan mengambil supplement dari shaklee untuk pemulihan dari sakit selsema. Insya Allah, jika kita konsisten dengan cara pengambilan, pasti akan berbuah hasilnya.

-Shazana Binti Rosli-

Kursus Smart Start - Pasangan Ingin Kahwin WAJIB Hadir!!

Assalamualaikum...

Sekarang ramai pasangan mendirikan majid. Tambahan pula sekarang musim cuti sekolah, berlumba-lumba sana sini khemah orang kahwin.


Gambar dari Google

Kursus Smart Start? Kursus diwajibkan pasangan yang ingin/merancang mendirikan rumah tangga atau pasangan baru berkahwin (dibawah 5 tahun usia perkahwinan). Anda boleh klik disini untuk mengetahui lebih lanjut tentang kursus Smart Start.

Jika zaman saya dahulu hanya sekadar kena hadiri kurus kahwin, sekarang dah wujud kursus Smart Start untuk memberi ilmu pengetahuan dan kemahiran persediaan awal alam berumah tangga.

 Jangan sekadar hanya berkahwin untuk suka-suka sahaja pulak yek! Cinta, cinta jugak, tapi kena bersedia untuk pikul tanggungjawab sebagai SUAMI mahupun sebagai ISTERI.

Itu dari segi mental, dari segi dalaman & luaran juga kena prepare untuk si jejaka & si gadis. Kena la amek supplement dari akak shazana la uolls! hihihihi

Untuk nampak GLOWING, CERAH & BERSERI-SERI dihari berbahagi nanti. Tidak rugi rasanya jika kita amek supplement untuk nampak cantik dimata pasangan kita yang tercinta. 2 in 1 lagi uolls, cantik didalaman & cantik diluaran. Halal OK!

Antara supplement-supplement yang boleh hilangkan parut, akan menampakkan wajah anda flawless, lembut dan anjal ialah:-


Gambar dari Google (Set Kecantikan)

ATAU 

Time masa bersanding nanti, terbeliak biji mata semua orang pandang uolls!! 


Ingat jangan le sampai nak cucuk sana sini pulak kat muka tu. Better telan supplement lagi bagus! Tiada kesan samping, Insya Allah...

Jika anda semua mencari-cari & inngin memiliki supplement untuk kecantikan boleh le contact saya

Shazana Binti Rosli
014-9279481
Boleh Call/Whatsapp/SMS untuk tanya lebih lanjut

#SentiasaSemulaJadi
#SentiasaBerkesan
#SentiasaSelamat




Sunday, 23 November 2014

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia - Omega Guard

Assalamualaikum....

Anda mencari-cari minyak ikan yang mengandungi DHA yang baik untuk otak.

Saya ada jawapan nyer, jeng...jeng...jeng...OMEGA GUARD - Shaklee la Minyak Ikan yang terbaik di dunia!!

Lagi 7 hari untuk penghabisan untuk bulan November. Masih tidak lambat lagi untuk anda grab 1 or 6 botol Omega Guard. Bulan November 2014 promosi untuk Omega Guard, Beli 6 Percuma 1. Best tak? Best kan...Dan lagi best kalau anda beli 2 botol, akan dapat 5% diskaun. Wah...wah...best nyer

Saya akan ceritakan tentang Omega Guard terlebih dahulu yek...

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia - mengandungi satu rangkaian penuh dengan 7 jenis asid lemak & mempunyai DHA, EPA, Ala dan lain-lain secara semulajadi.

Omega Guard dibuat daripada ikan, Bukan hati Ikan yang boleh memberi kesan Toksik. Omega Guard terdiri dari DHA & EPA. Terdapat pelbagai fungsi dan juga tugas DHA & EPA kepada tubuh kita, diantaranya ialah:-

Tugas DHA
  • Mencengah Asthma
  • Mencegah Sakit Kulit
  • Mengelakkan Kanser Payu Dara
  • Meningkatkan Daya Seksual
  • Mengelak Kanser Prostat
  • Mengelakkan Rasa Sejuk pada kaki & Tangan
  • Menghindar daripada Migrain, Rasa Kebas pada Anggota Badan

Fungi EPA
  • Mencegah Pembekuan Darah
  • Mencegah Penyakit Darah Tinggi
  • Mencegah Kanser
  • Baik Untuk Pesakit Jantung
  • Mencegah Penyakit Darah Tinggi
  • Menghindar Tekanan Perasaan


     Siapa Yang Memerlukan Omega Guard

Kanak-Kanak
  • Memperkuat Sistem Imunisasi Badan
  • Pertumbuhan Badan Yang sihat & Juga untuk Kesihatan Otak
  • Sesuai untuk Anak yang Mudah Jatuh Sakit Batuk, Selsema & Asthma
Ibu Hamil
  • Mengurangkan Risiko Bayi Pra-Matang Mahupun yang dikenali sebagai Bayi Tidak Cukup Bulan
  • Membantu dalam Perkembangan Otak Bayi Semasa Didalam Kandungan
  • Mengurangkan Risiko Gila Meroyan Selepas Melahirkan Bayi
  • Mengawal Kenaikan Berat Badan Ibu Semasa Hamil
Ibu Menyusu
  • Membantu Penurunan Berat Badan tanpa Menjejaskan Penghasilan Susu & Kuantiti Susu 
  •  Membekalkan Khasiat untuk Sistem Imunisasi kepada Anak & Membantu Perkembangan Otak Juga.
Mereka Yang Mengalami Masalah Berat Badan
  • Omega Guard 3 kali Meningkatkan Hormon Leptine yang dapat Mengawal Selera makan & Anda akan Terasa Kenyang 

      
      Kebaikan Omega Guard 
  • Mengimbangi Perubahan & Kepekatan Hormon PMS Wanita
  • Mencegah Pembekuan Darah dalam Badan, Mencegah Salur Darah dari Tersumbat & Mengelakkan Strok
  • Melicinkan Kulit & Kelihatan Kemerah-Merahan
  • Mebakar Lemak Dengan Cepat & Meningkatkan Hormon Leptine yang dapat Mengawal Selera Makan
  • Memperibaiki Masalah Alahan Kulit seperti Ekzema
  • Membantu Penyihatkan Paru-Paru & Memelihara Buah Pinggang


  * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

    Tunggu apa lagi? Jom dapatkan Omega Guard - Shaklee ini untuk kegunaan sekeluarga anda!!

    Hubungi saya Shazana Binti Rosli 014-9279481

Wednesday, 19 November 2014

Diet Atkins

Assalamualaikum,

Hari nie cukup 25 hari saya tidak menjamah nasi. Yes nasi!! 



Insya Allah 01 Januari 2015, baru saya akan menjamah sedikit nasi. Menghitung hari demi hari untuk menjamah nasi & hari yang dinanti-nantikan selama ini...(terasa poyo disini) hihihihihihi. Aja ikuti Diet Atkins - Sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak didalam badan.

So sekarang Aja memang makan hanya Sayuran Hijau, Ayam, Ikan, Telur, Daging & Cheese. Setiap pagi saya akan buat bekalan untuk breakfast & lunch or sekadar breakfast sahaja. Antara menu favourite salad with telur rebus, salad with tuna, salad with chicken, telur hancur dengan sayur kacang buncis / brocoli.


 
              salad dengan ayam dara (goreng)            salad dengan fillet fish (blackpaper)


                                               Udang goreng dengan sawi                                                               
Salad & Tuna


                                                        Salad & Ayam

Sekarang saya dah menjadi pengemar sayur-sayiran hijau. 



Kalau rajin Aja akan buat Oppsie Bread - Cheese Cream, Telur, Essen Vanila, Baking powder & garam.


Mula-mula memang agak sukar nak lalui Diet Atkins, tapi disebabkan naiwaitu yang tebal, lama-lama rasa macam dah tak kisah pulak tak menjamah nasi.

Dalam proses lalui Diet nie WAJIB banyak minum ayaq kosong. No ayaq teh ais, Neslo Ais, Neckape, Milo, Sirap limau, dll. Only AYAQ kosong


Pada itu juga saya tidak lupa dengan pemgambilan supplement setiap hari bagi membantu saya dalam proses diet ini. Thanks to Shaklee
ESP + Meal Shakes + Cinch (Chocolate) - Favourite Aja untuk setiap pagi, tengah hari & petang


Diantara supplement pills yang wajib saya ambil setiap pagi, tengah hari & malam

Insya Allah jika kita konsisten dengan apa yang kita lakukan, pasti akan membuahkan hasil yang tidak terhingga. Aja start Diet Akins 27/10 dengan berat Badan 69Kg Now Berat 65kg. Then Loss Inch jugak alhamdulillah berkurangan.Banyak baju yang dahulu ketat, sekarang tidak lagi. Masih belum mencapai target sasaran. Senaman jangan dilupakan yek....

Diet untuk menjaga kesihatan badan & ingin bersama dengan orang yang tersayang sentisa. Tetapi jika dah tiba masanya untuk kita kembali, itu bukan hak kita untuk menghalang. Semuanya sudah tertulis dari luh mahfuz lagi.

Tidak salah jika kita amalkan hidup yang sihat untuk menjalankan kehidupan yang selesa bersama-sama orang tersayang. Tidak rugi keluarkan duit untuk dapatkan hasil yang memuaskan hati. Duit boleh dicari, kesihatan dan orang tersayang tidak dapat dicari & ditukar ganti.

Sayangi diri anda, masih belum terlambat!

p.s:- Jika ada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan supplement yang terlajak berkesan ini boleh call/sms/whatsapp saya di 014-9279481 atau pm saya difacebook boleh klik disini insya allah saya akan cuba membantu anda.

#sentiasaselamat
#sentiasaberkesan
#sentiasasemulajadi